SATTUIKO VESIVAHINKO? MITÄ TEHDÄ?PIKAOPAS AKUUTTITILANTEISIIN:
1. Pyri pysäyttämään vuoto. Vuodon lähteestä riippuen: sulje hana tai päävesi.
2. Ota yhteyttä isännöitsijään ja korjausrakentajaan välittömästi.
3. Ole yhteydessä vakuutusyhtiöösi mahdollisimman pian, kun akuutti vuoto on saatu loppumaan.


Saat meiltä avuksesi asiantuntijan, jonka kanssa hoituu koko korjausprosessi. Soita:

Vesivahinko - painajainen, mutta myös mahdollisuus

Vesivahinkoja voi sattua monen syyn seurauksena, mutta yhteistä kaikille tilanteille on se, että remontti tulee yllättäen. Ei ole oikeaa aikaa tai paikkaa vesivahingon ilmenemiselle, vaan ongelma on asunnon omistajalle aina hankala. Ammattilaisten avulla tilanteesta selvitään kuitenkin kuiville, ja lopputuloksena voikin olla täysin uudistettu ja nykypäiväistetty tila, jonne on mukava palata.

Joskus kosteusvaurio paljastuu pienten homepilkkujen ilmetessä seiniin tai lattianrajaan. Se voi löytyä vaikkapa pitkään paikallaan olleita huonekaluja siirtäessä tai tarkkanenäisen lemmikin muutettua talouteen. Toisinaan vuoto on akuutti ja raju, esimerkiksi putken haljetessa tai kodinkoneen rikkoutuessa. Alkuvaiheessa on aina tärkeintä ensin selvittää vesivahingon syy ja estää vuodon jatkuminen. Usein rakenteita joudutaan tässä vaiheessa jo avaamaan, että ongelman ytimeen päästään kiinni. 

Nopea reagointi, vuodon pysäyttäminen ja korjaustyöhön ryhtyminen on tärkeää.

Askeleet vesivahingon hoitoon
  • Vuodon pysäyttäminen
  • Kosteuskartoitus
  • Purku
  • Kuivaus
  • Uudelleenrakennus

Vesivahinko kotona - mitä on odotettavissa?

Ensin huolehditaan vesivahingon leviämisen pysäyttämisestä. Sen jälkeen tutkitaan, miten laaja vahinko on syntynyt.

Kosteuskartoituksessa määritetään vahingoittunut alue kosteusmittauksin ja selvitetään vesivahingon syy. Kartoituksesta laaditaan selkeä raportti, joka onkin tärkeä työväline sekä vakuutusyhtiölle, isännöitsijälle, kiinteistön/huoneiston omistajalle että korjausrakentajalle. Raportin pohjalta laaditaan myös korjaussuunnitelma.

Kosteuskartoitusraportin valmistuttua
voidaan aloittaa varsinainen purkutyö

Korjaustyö alkaa aina purkamalla vaurioituneen alueen pintarakenteet pois. Purkuvaiheessa piileekin mainio mahdollisuus uudistaa asuintiloja: voidaan esimerkiksi siirtää kaivojen, suihkujen ja ovien paikkoja, tai muuttaa tilan väliseinäratkaisuja. Muutostyöt tulevat tavallista edullisemmaksi, kun alueella ollaan jo valmiiksi purkamassa.

Se, voiko kodissa asua vesivahingon korjaustöiden aikana riippuu pitkälti vahingon laajuudesta ja asukkaan tarpeista. Oma vakuutusyhtiö osaa vastata parhaiten vakuutusten kattavuuteen. Tavallisimmin äkilliset vahingot kuuluvat mutkitta kotivakuutuksen piiriin, mutta hitaasti ajan saatossa syntyneiden vahinkojen kohdalla vakuutusyhtiöiden suhtautuminen voi olla tiukempaa.

Työalueen kunnollinen osastointi ja alipaineistus jo purkuvaiheessa on aina tärkeää. Näin pidetään pienhiukkaset ja pölyt poissa asuintiloista ja tehdään asumisesta ja tilojen muusta käytöstä mahdollisimman vaivatonta.

Vesivahingon kuivaus -
kunnolla kuivattu rakenne takaa terveen kodin

Kun vesivahingon vaurioittama alue on purettu, päästään kuivaamaan kastuneita rakenteita. Vesivahingon kuivaus voi kestää useitakin viikkoja, tilanteesta riippuen. Tavallisimmin kuitenkin viikosta kuukauteen. Kuivausaikaan vaikuttaa vahingon laajuus, materiaalien ja rakenteiden laatu ja kosteustaso. Kosteusmittaus uusitaan kuivausvaiheessa säännöllisin väliajoin, joten ennakoitua kuivausaikaa voidaan tarkentaa työn edetessä.

Kohti valmista kotia!

Työn näkyvää etenemistä on ilo seurata, kun rakennetaan taas uutta, ehjää pintaa.

Uudelleenrakennusvaiheessa päästään valitsemaan pintamateriaaleja ja toteuttamaan remontin suunnitelmia.
Jos vesivahingon korjauksen maksajana on vakuutusyhtiö, lähtökohta on ennallistaminen siihen tasoon, joka asunnossa oli ennen vahinkoa. Parkettia parketin tilalle, siis. Jos asunto olisi kaivannut muutenkin jo pientä päivitystä, voi asukas valita aiempaa laadukkaampia materiaaleja tai teettää muita muutostöitä osallistumalla itse kuluihin ylimenevältä osalta. Asumismukavuus, asunnon arvo ja yleisilme paranevat kertaheitolla ja se, mikä alkuun näyttäytyi pelkkänä painajaisena, voikin johtaa unelmien kotiin. Työn viimeistelyyn kuuluu aina huolellinen rakennussiivous, joten asukkaan tehtäväksi jääkin enää remontin tieltä siirrettyjen tavaroiden laitto paikalleen ja uudesta tilasta nauttiminen.

Yhteistyöllä laatua

Teemme vesivahinkokorjauksia pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa yhdessä luotettavien yhteistyökumppaneiden kanssa.
Yhteistyössä on voimaa - kaikki yhteistyökumppanimme kuuluvat Tilaajavastuu-palveluun ja tuovat omalla ammattitaidollaan lisäarvoa kokonaisuuden huolelliseen läpiviemiseen. Tavoitat siis samalla yhteydenotolla myös  putkimiehet, sähkömiehet ja kuivausalan ammattilaiset.
Saat kauttamme hoitoon koko ongelman yhdellä kerralla ja voit aina asioida saman henkilön kanssa.